Najaarscompetitie

Vanwege de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie 2020 te verplaatsen naar het najaar. Deze unieke competitie krijgt de naam: KNLTB Competitie 2020.

Met de verplaatsing van de competitie naar het najaar hopen we recht te kunnen doen aan de voor tennissers bekende en geliefde competitiesfeer zoals we die kennen van de Voorjaarscompetitie. Of de competitie in het najaar definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen.

De najaarscompetitie begint op 7 september 2020 en duurt t/m 25 oktober 2020. Mochten niet alle wedstrijden gespeeld zijn, dan zijn er een 3-tal inhaaldagen. 

Door de Coronaperikelen en anderhalvemeter maatregel is er e.e.a. gewijzigd door de KNLTB. 

  • Het competitieaanbod is hetzelfde als het competitieaanbod in het voorjaar. Hierdoor heeft Bergvliet teamrechten om in bepaalde klassen te mogen uitkomen. (dit wil niet zeggen dat de indeling exact hetzelfde is als in het voorjaar, de KNLTB kan dit nog wijzigen).
  • Er is geen promotie en/of degradatie in het najaar.
  • De avondcompetitie wordt op tijd gespeeld. Een wedstrijd duurt 1 uur, games worden doorgeteld, na een uur is er de eindstand.
  • Advies van de KNLTB is om in tijdsblokken te gaan indelen.
  • Bij slecht weer / regen is er versoepeling in de regelgeving.

Wil je meedoen aan de najaarscompetitie geef je snel op, tezamen met je teamleden met wie je een team vormt. 

De deadline voor opgeven bij de competitieleider is woensdag 17 juni 2020.