Najaarscompetitie

Als het bijna einde van de voorjaarscompetitie wordt bereikt en de kampioenen binnen druppelen, de open toernooien voor de deur staan, dan komt de KNLTB alweer met de data en de speelmogelijkheden voor de najaarscompetitie.

Speeldata 2019

De Najaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin september en loopt tot eind oktober. De speeldata en het aanbod staan aan het einde van deze pagina.

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Najaarscompetitie? Geef je dan op bij je Wilma de Jong. Zij is onze VCL. De Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging schrijft de teams in bij de KNLTB. Stuur een email naar [email protected]  als je mee wilt doen. Geef ook aan met welke teamleden je wilt spelen. De inschrijving voor het komend najaar is helaas al voorbij.

Verkort & Compact Spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Voor de 8&9-competitie geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic of lees meer op de KNLTB website

Invallen in competitie

Word je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Check dan eerst of dit mag. Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan na bij Wilma de Jong, de VCL van onze tennisvereniging. 

Dispensatie

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de VCL van jouw vereniging. Check wel eerste de voorwaarden die in het Competitiereglement staan benoemd.

Speeldata

 

Competitie aanbod