Bergvliet begroet 400ste lid

30 juni 2021


Paul Bouwman uit Gouda is het 400ste lid van HLTC Bergvliet. Hiervoor werd hij vorige week op woensdag in het zonnetje gezet. Voorzitter Bert van Noord sprak hem toe en zei dat Bergvliet sinds september 2019 twee padelbanen heeft en dat is een enorm succes. Het ledenaantal van Bergvliet is sindsdien exponentieel gegroeid. “Zo telde de vereniging in januari 2020 297 leden. In januari 2021 waren dat 336 en nu verwelkomen we jou als ons 400ste lid. Dit is een groei van 35 % in anderhalf jaar.”

Uit handen van de secretaris Yvonne Raateland ontving hij bloemen, een fles champagne en een tegoedbon om in Restaurant het Witte Hof te gaan eten.

Paul is docent maatschappijleer en door padellen is hij lid van Bergvliet geworden. Hij houdt van sporten en deed aan volleybal. Maar door de corona was binnensport onmogelijk en ging alles op slot. Door tennis en padel ben je buiten en hij zocht een padelclub in de buurt en kwam zo bij Bergvliet terecht. De mooie omgeving trok hem ook aan. Ook zijn zoon is lid geworden.

Extra padelbanen?

Naast de vaste leden heeft de vereniging ook nog 77 kennismakingsleden, die 3 maanden achtereen padellen en tennissen.

Rond 1985 had Bergvliet het hoogste ledenaantal van 540 leden. De voorzitter hoopt dit getal weer te kunnen bereiken.

Vooral padel heeft de vereniging zeer aantrekkelijk gemaakt. De banen zijn bijna altijd volgeboekt en om ervoor te zorgen dat al de leden en de toekomstige aanwas kunnen padellen, wordt overwogen extra padelbanen aan te leggen.

Cees Reichard.

Nieuwscategorieën