Bergvliet beleeft een grandioos Jubileum

04 september 2019


Zaterdag 31 augustus was het zover. Bergvliet werd 50 jaar en vierde dit met een groots jubileum.

Foto's van dit prachtige feest zijn nu online te bekijken. Het is een mooie weergave van deze dag, het ontvangst op het park, het houten racket toernooi, de receptie, het warm en koud buffet en tenslotte de feestavond.

Foto-album 50-jarig Jubileumfeest

Het was een feestelijke en geslaagde dag, die zaterdag 31 augustus 2019 ! Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van HLTC Bergvliet had de jubileumcommissie een gezellige dag georganiseerd op ons park. 

Het weer zat ons gelukkig het grootste deel van de dag enorm mee! Behalve eigen leden en speciale genodigden hadden ook veel oud-leden gehoor gegeven aan de uitnodiging.

Een van deze oud-leden was Joost Karhof, een van de oprichters van onze vereniging.

De dag begon met een mixed-dubbel “oude stijl”. Anke Barendrecht en Jan Bestebreurtje namen het op tegen Marjan Dijkveld Stol en Joop Moerings. Er werd gespeeld met witte ballen en houten rackets en … de dames gehuld in de (lange) kleding van lang vervlogen jaren. Speciaal voor deze gelegenheid was een nostalgische (maar gammele) scheidsrechtersstoel gecharterd en Nico Verwoerd (zowaar eens met jasje …) was gevraagd de confrontatie in goede banen te leiden. Tussentijds werden de aanwezigen getrakteerd op verse aardbeien met slagroom.

Na de demo kon men zelf aan den lijve ondervinden hoe het was om weer eens met een houten racket te spelen. Dit leverde hier en daar komische situaties op. Op een van de banen kon er ook geoefend worden met een ballenkanon. Velen namen een kijkje in het clubhuis waar een tweetal prachtige fotowanden zijn geplaatst. Ook de speciale jubileumeditie van “Netwerk” was niet aan te slepen …   Gaande de dag  passeerden steeds meer gasten de ereboog. Uiteindelijk waren dat er ruim 300!

De receptie was drukbezocht, zeer geanimeerd en gezellig! Herinneringen werden opgehaald en oude contacten nieuw leven ingeblazen. Hier en daar werden ook traantjes weggepinkt … Kortom, het was een feest van herkenning voor iedereen.

Na de toespraak van onze voorzitter Bert van Noord werd door de KNLTB in de persoon van Gijs Peelen, een plaquette geschonken welke inmiddels al een plekje aan de muur heeft gekregen. Van de gemeente Krimpenerwaard ontvingen wij een cadeaubon. En passant werd ook nog de tafeltennistafel geopend welke door enkele sponsors welwillend ter beschikking is gesteld. Jammer was, dat de twee padelbanen niet op hetzelfde moment konden worden opengesteld. Dit moment is nu verplaatst naar zondag 15 september 2019.

Het was vervolgens echt smullen van het buffet dat dit jaar werd verzorgd door Jerry Sluis van “Huis den Hoek”. Op een drietal locaties kon men terecht voor diverse zeer smakelijke gerechten. Echt TOP geregeld!  

Het was even spannend toen de wind plots aanwakkerde en er druppels vielen. Alleen het tentdak van het ijskarretje (met vele smaken boerderij-ijs) moest het ontgelden, waarna de weergoden gelukkig weer op onze hand waren.  

Het gezelschap verplaatste zich vervolgens naar de gezellig ingerichte feesttent waar de 10-koppige coverband “Slingshot” voor een spetterende muzikale avond zorgde! De dansvloer was constant druk bezet (jong en oud) En datzelfde gold ook voor de bar … waarachter de barmedewerkers net zo stonden te swingen als iedereen op de dansvloer.

Om 01.00 uur was het feest ten einde. Bij de uitgang kreeg eenieder een fraaie bidon met opdruk mee!   HLTC Bergvliet kan terugkijken op een zeer geslaagd jubileumfeest!   Zeer veel dank aan de fotografen Nancy Versteeg en Mariette Klomp en Vincent van Hees (maker fotoalbum)!

Maar bovenal dank aan de leden, oud-leden en hun partners, belangstellenden. Diegene die alleen kwamen of met het gezin. Ze waren er allemaal: Tennissers, Liefhebbers, Verenigingsmensen, Dorpsgenoten, Bergvlieters, Single, Mixed en Dubbel...

En voor diegene die er niet bij konden zijn; Laat je meenemen aan de hand van de foto's en zie wat H.L.T.C. Bergvliet toch een fantastische tennisvereniging is.                

Nieuwscategorieën