Coƶperatie-fonds Rabobank steunt Bergvliet

09 oktober 2022


'Van brainstorm tot realisatie binnen een half jaar, het is misschien geen record, maar snel is het wel', zegt IT'er Peter van Bijsterveld, penningmeester en aanjager van de padelsport bij Haastrechtse Tennis en Padel Club Bergvliet. 'Onze eerste verduurzamingsslag maakten we drie jaar geleden, met 46 zonnepanelen en led-verlichting. Een mooie start, maar met Arnoud Schröder van parkbeheer voorop besloten wij door te pakken. Door de hoge energieprijzen, maar ook omdat wij met elkaar de maatschappelijke aandrang voelen onze CO2-footprint te verminderen.'

Het clubhuis werd geïsoleerd en er kwamen meer zonnepanelen, nieuwe dakbedekking en dubbel glas. De installatie van een warmtepomp met vloerverwarming betekent de kroon op fase 2.

'Heerlijk om straks niet te hoeven koukleumen in de winter', lacht Peter. 'De opmars van padel - de snel groeiende racketsport - maakt dat wij het hele jaar door open zijn als vereniging.

De populaire sport brengt geld in het laatje en verduurzaming levert absoluut geld op, maar vergt eerst forse investeringen.

Mede dankzij de 30% BOSA-subsidie en zeker ook door de genereuze bijdrage uit het Coöperatiefonds van Rabobank konden we verder. Op naar fase 3!'

Bovenstaand artikel verscheen in "Uitnodiging Week van de Coöperatie". Een uitgave van Rabobank Hollandse IJssel.

Nieuwscategorieën Vereniging