Het vrijwilligersmoment 2018

12 november 2018


Bij deze gelegenheid heeft Bert, voorzitter Bergvliet, het volgende toespraakje gehouden:

We zeggen wel eens tegen onze zogenaamde vrienden, ik wens je veel personeel toe. En dan doelen we natuurlijk enerzijds, hoe meer personeel hoe groter, mooier het bedrijf, anderzijds op de fuzz die dat ook met zich mee brengt: grote en kleine personeelsproblemen en dat bij elkaar opgeteld tot een grote massa problemen. Aangezien vrijwilligers ook een type personeel is, gaat dit ook op voor onze vereniging als organisatie: je zult er maar te weinig van hebben: veel vacatures, veel werk voor te weinig handjes. Maar de vrijwilligers brengen ook hun zogenaamde personeelsproblemen met zich mee: ik hoor best vaak van vrijwilligers, ik heb nu maar beperkte tijd, druk, druk, druk, met die vrijwilliger kan ik niet of minder goed samenwerken. Om nog maar te zwijgen over de leden die zich helemaal niet inlaten met de in de vereniging uit te voeren taken. Het zal geen verrassing zijn dat het bemensen van onze verenigingsorganisatie met personeel/vrijwilligers geen sinecure is: voorlopig wens ik mezelf als voorzitter heel, heel veel vrijwilligers toe en neem ik de bijkomende problemen/knelpunten op de koop toe.

Dit gezegd hebbend kijk ik met genoegen naar jullie allemaal: jullie zijn de krachten, het personeel , zonder wie de vereniging niet kan draaien. Wisten jullie dat op mijn lijst van vrijwilligers ca 70 leden staan: dat is meer dan 20% van het totaal aantal seniorleden !!!!!!!! Deze vrijwilligers, jullie dus, werken samen aan allerlei zaken: bestuurlijke zaken, ICT-zaken, ledenadministratie, park-, baan- en clubhuisonderhoud, de bar, de competitie en de toernooiden, jeugdzaken, realisatie padelbanen, “lief en leed-aangelegenheden”, het buddyproject, kortom aan alles dat er moet gebeuren om het verenigingsleven tot een succes te maken voor alle leden. En het jaar 2018 is weer een succes geworden en daarvoor zijn jullie medeverantwoordelijk. 

Op naar 2019. Dat wordt een heel belangrijk jaar voor Bergvliet: gaat het lukken om de twee padelbanen te realiseren??? 
Alles hangt af van de financiering ervan. Spannend, spannend !

En dan ook nog ons jubileum, 50 jaar Bergvliet. Kun je je een beter moment voorstellen om dit te vieren: stilstaan bij de afgelopen 50 jaar, maar ook bezig met de toekomst van de club.

Ik wens ons allen een goed 2019 en volgende jaren toe.

En dan nu onze gewaardeerde sponsoren: Ook voor jullie geldt dat jullie materiële en geldelijke steun bijdraagt aan het succes van de vereniging. Ook dit jaar zijn er weer zaken gerealiseerd die anders waren blijven liggen of überhaupt niet zouden kunnen worden gerealiseerd: zaken als investeringen in accommodatie-onderhoud, aankleding van de banen, invulling van onze opentoernooien (Asbest-Assist en het 2.Orange toernooi). 

Wij zijn jullie zeer dankbaar voor deze support.


Na deze woorden van Bert is vervolgens het jaar 2018 al borrelend en een hapje etend (verzorgd door onze lid John Boere), afgesloten.Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

(0182) 501928

Sportpark Wilgenoord

Provincialeweg west 3
2851 EH Haastrecht