Inzamelcontainer gebruikte tennis- en padelballen

24 december 2020


Sinds kort doet onze vereniging mee aan de landelijke actie van Renewaball®, waarbij Nederlandse tennisverenigingen gebruikte ballen inzamelen. Van die ballen worden nieuwe tennisballen gemaakt.

Binnen één week zijn door een paar vrijwilligers van onze vereniging al meer dan 200 ballen verzameld rondom onze tennis- en padelbanen! Die zitten al in de inzamelcontainer.
Het bestuur van HLTC Bergvliet doet een dringend beroep op alle gebruikers van onze tennis- en padelbanen om, na het spelen, geen ballen op het complex achter te laten, maar te deponeren in de blauwe inzamelcontainer, die bij het clubhuis staat.


De container en het ophalen van de oude ballen kosten ons als vereniging niets. Deze worden de komende jaren gedragen door ABN AMRO, omdat deze bank circulariteit en duurzaamheid in de tennissport belangrijk vindt en dat graag ondersteunt.

Die Renewaball, wat is dat voor een bal?
Renewaball is een circulaire tennisbal. Op druk en net zo goed als andere merkballen. Met een biologische viltlaag van schapenwol en een beetje katoen. De ballen worden gemaakt in met als grondstof gebruikte tennisballen uit de buurt, te beginnen uit Nederland, o.a. dus bij onze vereniging.

Spelen met de Renewaball?
Verminder je bijdrage aan de vuilnishoop en CO2. Probeer de Renewaball® zelf uit!
Bestellen via: www.renewaball.com.

Nieuwscategorieën