Vrijdagavondteam Bergvliet 2 Kampioen Najaarscompetitie

28 oktober 2022


Het vrijdagavondteam Bergvliet 2 (heren/4e klasse/4 x heren dubbel) speelden in een poule van 6 teams.

Voor het eerst in het najaar werd er een verkorte competitie gespeeld. Na 4 speelrondes stond Bergvliet bovenaan op de ranglijst. Op 14 oktober jl. was de laatste wedstrijd van de competitie tegen Nieuwe Sloot 2 uit Alphen aan den Rijn. Door de hevige regenval deze dag, is de wedstrijd verplaatst naar Sportpark Wilgenoord in Haastrecht.

Om de 1e plaats vast te houden moest er met 3 – 1 gewonnen worden.

Het sterke duo Fryan de Roodt en Mario Verlaan wonnen de 1e partij met duidelijke overmacht (6-3 en 6-1). Captain Gert Kalmeijer speelde een mooie partij, tezamen met Vincent van Hees. (6-4 en 6-4).

Een mooie tussenstand 2-0 voorsprong. En nog 2 wedstrijden te gaan, waarvan nog 1 wedstrijd gewonnen diende te worden.

Beide teams gingen tegelijkertijd de baan op.

Mario Verlaan en Gert Kalmeijer hadden geduchte tegenstanders. De eerste set werd verloren met 4 - 6. Mario en Gert maakten dit in de tweede set weer goed (6 – 4 winst). Een beslissende 3e set moest uitsluitsel geven. In een Supertiebreak trokken de Alphenaren in een spannende partij aan het langste eind (8-10).

Nu kwam het op de laatste partij aan.

Fryan de Rood en Vincent van Hees gingen sterk van start en zetten de Alphense heren onder druk. Dit resulteerde in een overduidelijk 6 – 1 winst in de eerste set. De tweede set nam de spanning toe en werd er mooi tennis van beide kanten gespeeld. Team Nieuwe Sloot rook kansen. Maar Fryan en Vincent bleven koelbloedig en konden de druk aan en haalden ook de 2e set binnen (7 – 5) en hiermee was het Kampioenschap een feit.

Nieuwscategorieën Competitie