We mogen weer dubbelen !

22 mei 2020


De KNLTB bheeft esloten de richtlijnen voor tennis en padel versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis en padel is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt.

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand. 

De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Volgende week zullen we een aantal adviezen en materialen aanreiken om dubbelen met 1.5 meter in de praktijk gecontroleerd te kunnen uitvoeren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Natuurlijk blijven alle andere gedragsregels op de baan en het park van kracht , waaronder het verplicht reserveren van huis uit via de KNLTB app (maar niet 2 keer aansluitend reserveren, iedereen moet de mogelijkheid krijgen om te spelen) en het niet blijven hangen op het park.

Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines al per 1 juli weer open mogen. Dus dat is nog even afwachten.

Het bestuur hoopt dat er gepast gebruik wordt gemaakt van deze versoepeling !!!!

Tennis/Padel lessen
De tennislessen zijn alweer begonnen maar komende week starten ook de padellessen. Iedereen die dus tennis of padellessen wilt volgen kan zich aanmelden via imtennis.nl

De padellessen zijn op donderdag avond en zaterdag overdag

10 weken cursus a 60 minuten met 4 personen: 187,50 p.p.
10 weken cursus a 60 minuten met 2 personen: 375,00 p.p.

Tennisballen:
Er zijn nog steeds tennisballen te koop via HLTC Bergvliet voor € 5,= per blik.
De ballen zijn te bestellen door een email te sturen naar [email protected]nl

KNLTB app
Een aantal mensen hebben problemen met het inloggen in de KNLTB.club app om banen af te hangen. Het meest voorkomende probleem is dat men de "MijnKNLTB" app probeert te gebruiken maar dat is de verkeerde.
Iedereen dient dus de KNLTB app te downloaden en te gebruiken (te herkennen aan het oranje logo en waar je dient in te loggen met je KNLTB of Clubnummer.

Laddercompetities
Nu we weer mogen dubbelen zullen morgen ook de dubbel ladder competities geactiveerd gaan worden.

Het bestuur hoopt dat iedereen nu weer zijn geliefde tennissoort kan spelen.

Nieuwscategorieën