Jeugd - Tennisles

Tennisles

Bijna alle kinderen volgen ook tennisles. Bergvliet heeft een vaste tennisschool (I'M Tennis) die momenteel elke woensdagmiddag les geeft aan kinderen op allerlei niveaus. De kinderen tot en met 12 jaar trainen en spelen in het tennisprogramma “Tenniskids” van de KNLTB. 

Tenniskids leert kinderen spelen in niveau’s die afgestemd zijn op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Door de tennislessen leren de kinderen het spel spelenderwijs en snel spelen.

Iedere kleur en dus ieder niveau heeft eigen regels. Zo worden naarmate de leeftijd en het niveau stijgt de velden groter en ballen harder en langzaamaan wordt de puntentelling steeds verder toegepast. 

Je bent bij tennis een junior als je tussen de 11 tot en met 17 jaar oud bent. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren. Junioren spelen net zoals de senioren op een hele baan met de bekende gele tennisbal, maar nog net niet met volledige puntentelling. 

De meeste lessen worden in groepjes van 8 kinderen gegeven. Van april tot oktober vinden de lessen op de buitenbanen bij Bergvliet plaats. In de tussenliggende winterperiode worden de lessen gegeven in de tennishal van BeQuick in Gouda (Sportlaan 6). Om les te kunnen volgen, moet je lid zijn van de tennisclub. Je mag altijd vrijblijvend een paar proeflessen volgen alvorens lid te worden. 

Inschrijven voor tennisles

Op de website van I'M Tennis https://www.imtennis.nl/ kun je je kind inschrijven voor tennisles. Heb je bij I'M Tennis nog geen account, maak dan eerst een eigen account aan. Voor vragen kun je terecht bij de tennisleraar of je kan contact op met de servicedesk van I'M Tennis.

Het zomerseizoen start jaarlijks begin april, het winterseizoen start eind oktober. Zorg ervoor dat je een maand voorafgaand aan de start van het nieuwe seizoen bent ingeschreven voor lessen.