Parkcompetitie

Deze competitie is zeker leuk voor nieuwe leden om kennis te maken met clubgenoten. Want je schrijft je individueel in, en de toernooileiding zorgt door middel van loting voor de wedstrijden. En graag ontmoeten we ook alle leden die al jaren meedoen met de parkcompetitie. We willen weer als vanouds de club laten bruisen, sporten, proeven, zweten en gezelligheid bieden. Dit kan alleen als zoveel mogelijk leden meedoen. Jong en oud, man en vrouw.

Voor alle leden, jong of oud, al jaren lid of net beginnend, worden er leuke en zoveel mogelijk gelijkwaardige wedstrijden ingepland. 

De felbegeerde bokaal

De wedstrijd duurt een uur, en tegen wie er wordt gespeeld en wie je tennispartner is , hoor je op de avond zelf. Alle varianten zijn mogelijk, Dames Dubbel, Heren Dubbel, Mixpartij, maar ook drie dames en soms een heer of drie heren en een dame.

De laatste speelavond, op 24 mei, is extra feestelijk. Want dan vindt na afloop de prijsuitreiking plaats van de felbegeerde bokaal.

Nog even alle spelregels op een rij:

 • Er wordt gespeeld op zeven woensdagavonden in april, mei en eventueel in juni
 • De speeltijden zijn: 19:30, 20:30 en 21:30
 • Op een speelavond speel je in principe één wedstrijd
 • Van de zeven speelavonden speel je er in principe zes
 • Van de zeven speelavonden mag je één verhindering invullen
 • De wedstrijden worden in principe samengesteld door loting, maar;
  • De toernooileiding streeft er naar om gelijkwaardige wedstrijden samen te stellen
  • Er worden uitsluitend dubbel en mix-partijen gespeeld
  • Bij uitzondering kan het gebeuren dat een wedstrijd wordt gespeeld door drie dames en een heer of drie heren en een dame
 • Je ontvangt de uitnodiging voor je eerste speelavond per e-mail
 • De puntenverdeling is individueel en als volgt: winst 2 punten, gelijkspel 1 punt
 • De ranglijst wordt wekelijk gepubliceerd op de website van Bergvliet. Dames en Heren apart
 • Bij slecht weer, als de banen onbespeelbaar zijn, dan worden de wedstrijden voor die avond afgelast
 • Er zijn geen inhaalavonden, maar als het schema het toelaat, kun je mogelijk op een speelavond een wedstrijden inhalen en speel je die avond twee wedstrijden
 • Winnen is leuk, maar gezelligheid is belangrijker
 • Het inschrijfgeld bedraagt 6,50 euro per persoon en te voldoen bij inschrijving via toernooi.nl.

Inschrijven gaat via toernooi.nl

Op het inschrijfformulier is ruimte voor opmerkingen. Geef hierin aan als je echt meer dan één verhindering hebt. De toernooileiding zal proberen zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen.

Mocht inschrijven niet lukken neem dan contact op met de competitieleider.

Bergvliet streeft ernaar om zoveel mogelijk leden mee te laten doen met deze prachtige parkcompetitie. De competitie voor, door en van leden.

De parkcompetitie wordt mede mogelijk gemaakt door Cor Bakker. Gebr. Bakker v.o.f., al 150 jaar het adres...

Terugblik 2023

Woensdag 24 mei was de laatste speeldag van de parkcompetitie. Bij de dames werd het toch nog spannend. De laatste wedstrijd was een mix tussen Marloes en Vincent tegen Esther en Ronald. De eerste helft werd door Marloes en Vincent met 3-2 gewonnen, omdat de wedstrijdleiding net op tijd affloot. De tweede helft eindigde gelijk (4-4), omdat Ronald zijn voordeel in de negende game niet kon afmaken. De drie punten die Marloes uit deze wedstrijd bleek voldoende voor de eindoverwinning. Esther eindigde als laatste en verdiende daarmee de poedelprijs.

   

Winnares Marloes Boere. Rechts samen met Esther Verhart, winnares poedelprijs.
Bij de heren speelden beide kanshebbers hun laatste wedstrijd tegen elkaar. In de mix speelden Antoine en Wilma tegen Bram en Marjan. De eerste helft werd verrassend gewonnen door Bram en Marjan, maar in de tweede helft pakten Antoine en Wilma gedecideerd de punten (5-1). Daardoor bleven Bram en Antoine in punten gelijk, maar Antoine had veel meer games gewonnen.

Overigens had niemand gerekend op Mario. Die speelde nog twee wedstrijden en pakte maar liefst acht punten. Zijn game-saldo hield hem echter op de derde plaats.

De poedelprijs ging naar Ad de Lange. Hij speelde dit jaar een ongelukkige competitie en kon met zijn medespelers slechte één punt bemachtigen.

   

Winnaar Antoine Sweep en rechts samen met Ad de Lange.

Eindstand damesEindstand heren