Parkcompetitie

Deze competitie is zeker leuk voor nieuwe leden om kennis te maken met clubgenoten. Want je schrijft je individueel in, en de toernooileiding zorgt door middel van loting voor de wedstrijden. En graag ontmoeten we ook alle leden die al jaren meedoen met de parkcompetitie. We willen weer als vanouds de club laten bruisen, sporten, proeven, zweten en gezelligheid bieden. Dit kan alleen als zoveel mogelijk leden meedoen. Jong en oud, man en vrouw.

Voor alle leden, jong of oud, al jaren lid of net beginnend, worden er leuke en zoveel mogelijk gelijkwaardige wedstrijden ingepland. 

De felbegeerde bokaal

De wedstrijd duurt een uur, en tegen wie er wordt gespeeld en wie je tennispartner is , hoor je op de avond zelf. Alle varianten zijn mogelijk, Dames Dubbel, Heren Dubbel, Mixpartij, maar ook drie dames en soms een heer of drie heren en een dame.

De laatste speelavond, op 1 juni, is extra feestelijk. Want dan vindt na afloop de prijsuitreiking plaats van de felbegeerde bokaal.

Nog even alle spelregels op een rij:

 • Er wordt gespeeld op zeven woensdagavonden in april, mei en eventueel in juni
 • De speeltijden zijn: 19:30, 20:30 en 21:30
 • Op een speelavond speel je in principe één wedstrijd
 • Van de zeven speelavonden speel je er in principe zes
 • Van de zeven speelavonden mag je één verhindering invullen
 • De wedstrijden worden in principe samengesteld door loting, maar;
  • De toernooileiding streeft er naar om gelijkwaardige wedstrijden samen te stellen
  • Er worden uitsluitend dubbel en mix-partijen gespeeld
  • Bij uitzondering kan het gebeuren dat een wedstrijd wordt gespeeld door drie dames en een heer of drie heren en een dame
 • Je ontvangt de uitnodiging voor je eerste speelavond per e-mail
 • De puntenverdeling is individueel en als volgt: winst 2 punten, gelijkspel 1 punt
 • De ranglijst wordt wekelijk gepubliceerd op de website van Bergvliet. Dames en Heren apart
 • Bij slecht weer, als de banen onbespeelbaar zijn, dan worden de wedstrijden voor die avond afgelast
 • Er zijn geen inhaalavonden, maar als het schema het toelaat, kun je mogelijk op een speelavond een wedstrijden inhalen en speel je die avond twee wedstrijden
 • Winnen is leuk, maar gezelligheid is belangrijker
 • Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon en te voldoen aan de bar op je eerste speelavond door middel van een pin-betaling.

Inschrijven gaat via toernooi.nl

Op het inschrijfformulier is ruimte voor opmerkingen. Geef hierin aan als je echt meer dan één verhindering hebt. De toernooileiding zal proberen zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen.

Mocht inschrijven niet lukken neem dan contact op met de competitieleider.

Bergvliet streeft ernaar om zoveel mogelijk leden mee te laten doen met deze prachtige parkcompetitie. De competitie voor, door en van leden.

De parkcompetitie wordt mede mogelijk gemaakt door Cor Bakker. Gebr. Bakker v.o.f., al 150 jaar het adres...

Terugblik 2022

Manite de Lange is de verrassende winnares van de parkcompetitie geworden. Lange tijd leek het er namelijk dat Marloes Boere onbedreigd de eindoverwinning zou pakken. Maar in de laatste ronde ging het mis en Manite profiteerde volop.

Bij de heren bevestigde Tom Klomp zijn kandidatuur met een degelijke overwinning.

 

Poedelprijzen waren er voor Tessa Kalmeijer en Wiro van der Werf. Beiden speelden een wat ongelukkige competitie met een paar nipte nederlagen. Volgend seizoen weer volop kansen op de eindoverwinning.

 

De eerste speeldag van de parkcompetitie verregende en tijdens de vierde ronde waaide het erg hard. Uiteindelijk werde competitie ingekort tot 5 speeldagen. Ook corona was nog aanwezig waardoor er de nodige afzeggingen waren.

Maar de compeitieleiding wist elke week weer een leuk programma samen te stellen en de finaledag werd extra feestelijk gemaakt door de barcommissie. Iedereen werd voorzien van een hapje en een drankje. De prijzen werden uitgereikt door Annemieke Heemskerk.

Wilma de Jong zwaaide af als competitieleider en zij wordt opgevolgd door Pim Kalmeijer. Dus ook volgend jaar hebben we weer een doldwaze, knotsgekke parkcompetitie waar meedoen op de eerste plaats staat. Wilma, enorm bedankt voor al die jaren dat je de parkcompetitie heb mogen leiden. Een enorme prestatie met alle verschuivingen, afzeggingen en weersomstandigheden.

Eindstand Dames

Eindstand Heren