Mijn kind gaat op tennis. Hoe werkt dat?

Als je kind wil gaan tennissen, dan wil je als ouder/verzorger natuurlijk weten wat je kunt verwachten. Hier vind je de belangrijkste informatie. Heb je nog meer vragen, neem dan contact op met de jeugdcommissie.

Lid worden

Je kind kan lid worden van Bergvliet. Hij/zij mag dan onbeperkt gebruik maken van de tennisbanen. Informatie over de contributie vindt je op pagina lidmaatschap.

Wat heb ik nodig?

Als je gaat tennissen heb je een tennisracket van de juiste afmetingen nodig. In een sportwinkel kunnen ze je hierover adviseren. Als je een tennisracket tweedehands wilt aanschaffen, dan kun je hiervoor op het internet volop tips vinden. Tijdens de tennislessen zijn ballen (passend bij het tennisniveau) beschikbaar. Verder trekt je kind fijne sportkleding en sportschoenen aan, afgestemd op het weer van die dag. Speciale tenniskleding en –schoenen hoeft niet, mag natuurlijk wel!

Tennisles

Bijna alle kinderen volgen ook tennisles. Bergvliet heeft een vaste tennisschool die elke woensdagmiddag les geeft aan kinderen van alle niveaus. Je mag altijd vrijblijvend een paar proeflessen volgen. De kinderen tot en met 12 jaar trainen en spelen in het tennisprogramma “TENNISKIDS” van de KNLTB. Tenniskids leert kinderen spelen in niveau’s die afgestemd zijn op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen: blauw, rood, oranje en groen. Daardoor leren ze het spel snel spelen. Je kunt je hier inschrijven voor tennisles. De meeste lessen worden in groepjes van 8 kinderen gegeven. Van april tot oktober vinden de lessen op de buitenbanen bij Bergvliet plaats. In de tussenliggende winterperiode worden de lessen gegeven in de tennishal van BeQuick in Gouda (Sportlaan 6).
Om les te kunnen volgen, moet je ook lid zijn van de tennisclub.

Competitie

In het voorjaar (april-juni) en het najaar (september-oktober) worden er tenniscompetities van de KNLTB gespeeld. De wedstrijden vinden plaats in teamverband op zondagochtend. Iedere speler speelt een aantal wedstrijden tegen leden van een ander team. Er zijn thuis en uitwedstrijden. De teamcaptain (meestal één van de ouders) spreekt af wie er rijden. Tijdens de competitieochtenden is er voldoende te drinken en wat te eten voor de kinderen. Dit verzorgt de vereniging die die dag thuis speelt.

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie bestaat op dit moment uit Rachel Hulscher (voorzitter), Irien Groenendijk, Demi Groenendijk, Manuela Ploeg, Eric van der Waal en Monique Verweij. Je kunt de jeugdcommissie altijd bereiken op [email protected].

De jeugdcommissie zorgt dat de kinderen competitie kunnen spelen. Hiervoor zijn de volgende aanspreekpunten:

  • Rood: Irien Groenendijk
  • Oranje: Demi Groenendijk
  • Groen: Manuela Ploeg

Daarnaast organiseert de jeugdcommissie elk jaar een aantal extra activiteiten.

Ouders

Tijdens de lessen is de begeleiding van de kinderen geheel verzorgd. Tijdens de competitiedagen wordt de wedstrijdleiding door de jeugdcommisie verzorgd.

Ieder competitieteam krijgt een teamcaptain aangewezen. Deze ouder is verantwoordelijk voor de communicatie binnen het team en regelt o.a. het vervoer wanneer de kids uit spelen. Daarnaast, in overleg met de ouders van de andere spelers, wie de hapjes/snack regelt bij de thuiswedstrijden.

Bij de toernooien en tentenkamp kan de jeugdcommissie ook altijd ondersteuning van ouders gebruiken. Daarvoor ontvangt u een oproep. U mag natuurlijk ook zelf aangeven als u mee wilt helpen!

Activiteitenkalender voor de jeugd

De jeugdcommissie organiseert elk jaar een aantal leuke activiteiten. 

  • Voorjaars- en najaarscompetitie
  • Pannenkoekentoernooi
    Bij het pannenkoekentoernooi mag iedereen broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes meenemen. En dan gaan we een paar leuke wedstrijdjes spelen. Als we allemaal hongerig zijn staat er een grote stapel pannenkoeken voor ons klaar!
  • Tentenkamp met clubkampioenschappen
    Ook dit jaar organiseren we weer een supertoffe tentenkamp. Clubkampioenschappen en tennisspelletjes worden afgewisseld met typische kampgezelligheid. We overnachten in eigen tentjes op het veldje naast de mini-/padel-banen.

Zie voor data de activiteitenkalender.